Verenigde Hengelsport Regio Dordt

Opgericht 8 september 1987

Hoera !!!!! eindelijk een nieuwe voorzitter. Dhr. John Lubbers heeft deze funcie overgenomen op de jaarvergadering in maart. We danken de intirim voorzitter Seger van Dam voor zijn inzet tijdens de periode dat wij zonder voorzitter waren. Gelukkig blijft hij zich wel inzetten voor het jeugd gebeuren welke binnenkort weer van start gaat.

De Hollandse Delta en de gemeente Dordrecht, hebben plannen om per wijk alle wateren te gaan baggeren. Elk jaar 1 wijk, te beginnen met 2017, in de wijk Dubbeldam welke reeds is gedaan. Daarna dus elk jaar een bepaalde wijk indien de financi├źn het toelaten. Ziet u in de vijvers of sloten in Dordrecht dode vissen drijven. Maak er dan foto's van. Bijvoorbeeld nadat de maaiboot langs is geweest en meld het bij de V.H.R.D. Dhr. Stiegelis, heeft ons verzocht om vis uit te zetten in deze vijvers aan de Nassauweg. Dit zou in het voorjaar 2017 plaats hebben gevonden, maar deze tijdlijn heeft de V.H.R.D. door diverse redenen niet gehaald. 

DE VIJVERS DORDRECHT SLECHT BEVISBAAR. De Dordtse vijvers groeien elk jaar snel dicht, enerzijds met waterplanten, anderzijds met eendenkroos. Op onze vraag aan het waterschap, hoe of wat, is ons medegedeeld, dat alle vijvers 2 x per jaar worden gemaaid, 1 x in het voorjaar en 1x in het najaar. In de Stadspolders zelfs 3 x per jaar. Het waterschap is o.a verantwoordelijk voor de doorstroming van water in vijvers en sloten en daarvoor is het maai schema voldoende zeggen zij. Er word geen rekening gehouden met de hengelaars en de vis, maar wel met mooie stadswateren ( Waterlelie's enz.)

De vijvers groeien niet alleen dicht, maar ook de visstand is zeer slecht. Door het masaal bevissen door onder andere de Aalscholvers, zijn er tussen de 15 en 35 cm bijna geen vissen meer te vangen. Alleen hele kleine vis of hele groote. Ook deze laatste worden bedreigd, door medelanders, die ondanks het meeneem verbod, alles wat zij vangen mee nemen voor op de tafel.

Hengelsport Federatie Zuid West Nederland heet vanaf heden Sportvisserij Zuid West Nederland

(Advertentie)

visplanner2Met VISplanner zie u direct op Google Maps kaart waar u met uw VISpas(sen) wel en niet mag vissen. Er is uitgebreide informatie over het water beschikbaar. Daarnaast ziet u eenvoudig waar er handige visvoorzieningen in de buurt zijn.

Download nu uw mobiele VISplanner app. Onmisbaar voor onderweg!

Voor Iphone

Voor Android

Wie is online

We hebben 149 gasten en 7 leden online